Voedselveiligheid (HACCP)

Plukon is een grote speler in de levensmiddelenindustrie. Er zijn dan ook meerdere redenen waarom Plukon veel aandacht besteedt aan voedselveiligheid:
Voorkomen van zieke mensen
Voorkomen van negatieve publiciteit
Wet en regelgeving (NVWA)
De klant
BRC & IFS normen (certificaten)
In deze training leer je alles over voedselveiligheid binnen de pluimvee industrie.
-
Risicomanagement in Food
- Risicomanagement in food
- Het belang van voedselveiligheid
-
Hygiëne, orde & netheid
- Hygiene, orde en netheid
- Onhygiënische en ongeordende werkplek
-
Persoonlijke hygiëne
- Hygiëne regels
- Haarnetje
- Astrocap
- Bedrijfskleding en aankleden
- Roken, eten en drinken
- Hygienesluis
- Gezondheid
-
Bedrijfshygiëne
- Eisen productieomgeving
- Zonering
- Schoonmaken
- Ongedierte preventie
- Ongedierte bestrijding
-
Track & Trace
- Traceerbaarheid
-
De basis van HACCP
- Wat is HACCP?
- HACCP-principes
-
HACCP Principe 1
- Gevarenanalyse
-
Microbiologische besmetting
- Wat is een microbiologische besmetting?
- Gewenste micro-organismen in voedingsmiddelen
- Ongewenste microorganismen
- Vermeerderen van micro-organismen
- Groeifactor - temperatuur
- Groeifactor - vocht
- Groeifactor - voeding
- Groeifactor - zuurstof
- Groeifactor - tijd
- Voorkomen microbiologische besmetting
-
Fysische besmetting
- Wat is een fysische besmetting?
- Fysische besmetting plastic
- Voorkomen fysische besmetting
-
Chemische besmetting
- Wat is een chemische besmetting?
- Voorkomen chemische besmetting
-
Allergenen besmetting
- Wat zijn allergenen?
- Voorkomen allergenenbesmetting
-
HACCP Principe 2 & 3
- Kritische beheerspunten (CCP's)
- CCP metaaldetectie voorbeeld
- Kritieke grenswaarden
-
HACCP Principes 4 t/m 7
- Controleren, blokkeren en registreren.
-
Certificering
- Certificering
- Andere certificaten